Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

13 skvělých nápadů na úložné prostory v ložnici

Řemeslníci

  1. Ložnice je v domě pro nás velice důležitou místností. Je to místo, kde máme možnost si v klidu utřídit myšlenky a odpočívat. Co se týče designu ložnice, méně je někdy1 více. Proto je nejlepší zbavit se všech nepotřebných věcí. Přečtěte si o úložných prostorech, které se hodí do Vaší ložnice, a navíc ji celou oživí.
  2. Začneme s nočními stolky. Každý ví, že noční stolek je určený pro odkládání věcí. Myslete na noční stolek jako na Vaši malou svatyni každodenního rituálu. Máte na něm vždy sklenici s vodou před spaním? Berete každé ráno léky? Máte na něm poházené šperky? Podívejte se právě teď na ten svůj noční stolek! Je na něm nepořádek? V tom případě si ho můžete trochu uklidit, jelikož je poslední věcí, na kterou se díváte večer před spaním a první, kterou ráno uvidíte.
  3. Volná zeď = zlatý důl. Pokud máte v ložnici volnou zeď, není nic lepšího než jí trošku vylepšit. A to můžete tím, že přivrtáte několik háčků na dřevěné prkno. Na háčky si můžete pověsit cokoliv například klobouky, náhrdelníky, šály, kabelky. Takto aspoň budete mít skvělý přehled.
  4. Butik. Každý by si asi doma přál mít velkou, světlou šatnu. V ní by bylo uložené oblečení podle druhu a samozřejmě barvy. Boty, kabelky a další doplňky by měly přidělené své místo. Kdo nesní o této skříni? Největší překážkou k dosažení této šatny, pro většinu z nás je příliš mnoho nepotřebných věcí, které skladujeme. Představte si, že Vaše skříň je jako butik a vy, jako majitel, pokud Vám určitý kousek už nedělá radost, je čas se ho zbavit, například ho dát na charitu.
  5. Použijte svoji kabelku jako ozdobu. Kabelka je našim nejosobnějším doplňkem. Použijte je jako rekvizity ve svém pokoji. Pokud kabelku už nenosíte, můžete ji použít třeba na knoflíky či jiné drobně věci.
  6. Plné využití. Změňte nudné místo v místnosti. Například místo za dveřmi, které je nevyužité. Toto místo vytapetujte například tapetou, kterou už v místnosti už máte. Nebo ho vymalujte stejnou barvou a využijte i  třeba jako knihovnu.
  7. Obnovte starou skříň. Internet je plný starých skříní stačí jen trochu hledat a ani cena nebude vysoká. A získáte tím jedinečný kus nábytku.
  8. Vitrína na poznámky nebo pozvánky. Skvělý dekorativní box, do kterého lze vložit poznámky, pozvánky, pohlednice. Má dvojí využití. Za prvé vypadá skvěle vzhledově a za druhé je i praktický.
  9. Prostor pro vypínač světla. Myslíte si, že v okolí vypínače na světla nemůže nic být? Omyl! Toto řešení to dokazuje. Jednoduché police, které umožní přístup k vypínači, jsou toho důkazem.
  10. Vyrobte si vlastní box na šperky. Díky boxu na šperky budete mít skvělý přehled o tom jaké vlastně máte.
  11. Starý kufr. Starý kufr, je možné využít jako truhlici, do které můžeme například skladovat ložní prádlo.
  12. Ukládání povlečení na žebřík. Deky, přehozy a nepoužívané věci můžeme odložit na žebřík, který opřeme o zeď. Žebřík nebude zabírat mnoho místa. Zároveň tak můžete zakrýt nedokonalosti na zdi.
  13. Vlastnoručně malované skladovací boxy. Pokud postrádáte úložné prostory, vyzkoušejte malované skladovací boxy z papíru. Záleží jen na Vaši kreativitě, jak budou vypadat.

     14. Skladujte vertikálně. Vedle dveří se vždy hodí nějaký věšák na odložení věcí, na který se dá odložit klíče, kabát nebo šátek.


Autor: estavebnici.cz (06.06.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku