Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Jak si vybrat podlahu do domu či bytu

Řemeslníci

Jak si vybrat podlahu do domu či bytu

Jak si vybrat podlahu do domu či bytu? Nevybírejte si sami, nechte si poradit od odborníků. Sami si těžko vyberete z nabídky několika tisíc typů, druhů a dekorů podlah.

Každý kdo není odborník v dané oblasti buď musí nastudovat velké množství informací nebo si nechat poradit. U podlah je to stejné.  Podlah jsou desítky typů, každý typ se hodí do jiného prostředí.

•                dřevěné podlahy, hřejivé, příjemné na dotek,

•                laminátové podlahy, levnější, snadná montáž, váhově lehké, méně příjemné na dotek

•                lino, marmoleum, plastová podlaha, která může uvolňovat chemické látky, cenově srovnatelná s laminem, velmi snadno se pokládá, není nutný dokonale rovný podklad, vhodné do koupelen a vlhkých prostor (ne vlhkých podlah)

•                další typy jsou podle způsobů spojení, pero-drážka, zámek, zasouvání, s           kládání parket atd.

•                výrobce a materiálové složení podlahy je také důležité.

•                Síla podlahy. Pozor při nákupu podlahy vnímejte i sílu prkna či podlahy. Podlaha o síle 12mm bude kvalitnější než 6mm.

Každý byt i dům máí sva specifika, rozměry místností, barva dveří, rámů, oken, zárubní, vybavení. Jinou podlahu budete také očekávat na horské chalupě než ve sklepě panelového domo. Poraďte se s odborníkem,který poradí která podlaha je pro Vás vhodná.


Autor: estavebnici.cz (31.05.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku