Tento web používá k personalizaci reklam soubory cookies, které mohou sbírat některé vaše osobní údaje. S jejich užitím souhlasím / nesouhlasím. Více informací.

Kuchyně na míru?

Řemeslníci

Zakázková výroba kuchyně

 

Každá hospodyňka jednou zatouží po nové kuchyni, která by odpovídala jejím představám, a proto se mnoho z nich obrátí na službu kuchyně na zakázku. První představy směřují k designu, důležitým faktorem při výběru je zpravidla materiál, praktické řešení a neméně důležité je i barevné provedení a kvalita práce. Jak je to s cenou za běžný metr kuchyně? Není snadné si sám vykalkulovat, kolik nová kuchyň bude stát, přestože zvažování ceny musí odpovídat našim finančním možnostem. Pokud vás zaujala nabídka v katalogu či v letáku, pečlivě si zjistěte, co vše tato cena za metr zahrnuje. Mohlo by vás totiž velmi nepříjemně zaskočit, že nad deklarovanou cenu zaplatíte ještě např. za úchytky, pracovní desku, montáž, apod. Cenu ovlivňuje každý použitý materiál, nábytkové kování, pracovní deska, dvířka či vnitřní vybavení. Na první pohled stejně sestavené kuchyně se tak mohou cenově lišit až v řádech tisíce korun.

 

Základem komfortu je kování i vnitřní vybavení

Nábytkové kování hraje v kuchyni velkou roli, proto by mělo být co nejkvalitnější, aby nám spolehlivě a bezpečně sloužilo po celou dobu životnosti kuchyně. Z tohoto důvodu mnohdy bývá nejnákladnější položkou celého projektu nové kuchyně. Dobře vybavená kuchyně je základem každé domácnosti a správné vybavení poznáme při každodenním užívání. Vybrat si můžete to nejlepší pohodlí, velké zásuvky s tlumeným plnovýsuvem, organizéry pro jednodušší systém udržení pořádku v zásuvkách a další vymoženosti. Jednotlivé nábytkové kuchyňské korpusy lze vybavit od 0,-Kč až po částky v řádech desítek tisíc korun.

 

Na vestavěných spotřebičích se dá ušetřit

Spotřebiče zabudované do kuchyňského nábytku jsou praktické a skvěle vypadají, příjemně doladí celkový dojem z kuchyně. V rozpočtu za kuchyni pak tvoří běžný set trouba, varná deska, digestoř a myčka základní celek vestavěných spotřebičů, které vás mohou stát i dvě stě tisíc, ale snadno narazíte i na slevové letáky s nabídkou v ceně okolo dvacet tisíc, takže na spotřebičích můžete skutečně mnoho ušetřit. Míru úspory je však dobré pečlivě zvážit, abyste nebyli zklamáni nízkou kvalitou.

 

Druhy materiálů dvířek

Nejběžnějším materiálem dvířek je fóliovaná MDF dvířka. Tyto nábytkové díly jsou obvykle vyráběny na zakázku a podle výrobce se liší ceny jednotlivých provedení a doba dodání. U foliovaných dvířek je nosným materiálem MDF deska 18mm (může být i silnější). 

Další kategorií jsou lakované povrchy, které jsou náročnější a lakované dílce jsou dražší, za m2 zaplatíte v rozmezí od 3000,- až 3500,-Kč/m2.

Nejlevnější variantou čelních ploch nábytkového korpusu jsou dvířka z běžného lamina zakončená ABS hranou. V závislosti na zvoleném dekoru lamina se cena pohybuje okolo 600,- až 1.300,-Kč za m2.


Autor: estavebnici.cz (27.07.2016)

zde nás můžete sledovat na facebooku